ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 17 octombrie se lansează în cinematografele din România filmul "Poarta Albă", în regia lui Nicolae Mărgineanu. Filmul tratează subiectul oponenţilor întemniţaţi de regimul comunist în lagărul de la Poarta Albă, Constanţa. Premiera a avut loc pe 14 octombrie, la Bucureşti.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Pelicula este inspirată din fapte reale şi porneşte de la descoperirea din anul 2007, făcută de un student la teologie, care observă pe fresca bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti că Pruncul Iisus, ţinut în braţe de Maica Domnului, este îmbrăcat în zeghe de puşcăriaş. Ştirea ar fi trecut neobservată dacă nu s-ar fi aflat că fresca fusese pictată în urmă cu 50 de ani chiar de părintele Arsenie Boca, fost deţinut la Poarta Albă şi în permanenţă supravegheat atent de Securitate.

În rolul părintelui Arsenie Boca a fost distribuit Bogdan Nechifor: "Mi s-a părut imposibil să fac personajul. Erau multe informaţii emoţionale şi atâtea mărturii. Părintele Arsenie Boca avea un har de a privi în sufletul omului. Cum joci asta?"

http://youtu.be/qKSxu-FXZ0k