Un congres mondial pentru pace, Summitul de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor, la care sunt prezenți aproximativ 30.000 de invitați, are în loc în aceste zile în Seul, capitala sud-coreeană care cuprinde nu mai puțin de 25 milioane de locuitori, adică mai mult decât populația României, potrivit Digi24.


Zona centrală din Seul cuprinde 10,5 milioane de locuitori, iar un cartier al acestei metropole este cât tot Bucureștiul.


Astăzi, lumea noastră se confruntă cu conflicte, multe dintre care provenind de la neînțelegeri religioase, iar obiectivul summitului este de a defini rolul religiei în crearea păcii. Șefii internaționali ale guvernulelor, președinți ai organizațiilor nonprofit și liderii religiilor vor discuta despre soluții practice pentru reconciliere și vor elabora o rezoluție de pace detaliind un plan de acțiune. Va fi de asemenea și posibilitatea de a vedea spectacole culturale exprimând arta cerească.


Din partea României va fi prezent Emil Constantinescu, fostul președinte, și Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier, Claudiu Traian Covaciu, președintele Uniunii Internaționale a Rromilor (IRU) pe Spania, și ministrul religiilor, iar conform Delegație a României la cel mai mare congres de pace din Coreea de Sud va participa si Dorin Cioabă, regele romilor și președinte al IRU (Uniunea Internațională a Romilor).


http://youtu.be/jrIDKPQabY4
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews