ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep şi Jelena Jankovici au disputat finala turneului Premier Mandatory de la Indian Wells. Simona Halep s-a impus într-un meci care le-a avut pe toate: durere, agonie, bucurie, nădejde, luptă şi sport. De aceea ne place tenisul, pentru aceste meciuri, pentru că ne amiteşte că încă este un sport şi mai ales ne arată că totul este posibil.


[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

https://youtu.be/NxTnhMIOcuo

https://youtu.be/uefdK2XqQ-g

Câştigătoare la Indian Wells, Simona Halep a primit un premiu de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai câştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami.

Bravo Simona. Punct, ghem, set, meci şi turneu câştigat cu mare îndârjire de românca Simona Halep.

Ghem la 0 obţinut de Simona.

O minge Simona. Haide acum!
Aici închidem meciul!
Încă două. 30-0
Încă 3 mingi.
Haide Simona, tot de 4 mingi avem nevoie.
5-4 Simona sub presiune comite greşeli şi pierde ghemul după ce a condus cu 30-15. Nu mai contează-
5-3 Aici suntem! Încă 4 mingi Simona. Haide fetiţo!
4-3 Asta este. Haide Simona. Acum e momentul ca Simona să îşi câştige serviciul!
3-3 Simona câştigă acest ghem la 15.
2-3 Meci pe muchie de cuţit. Simona pare şi ea obosită şi pierde din nou serviciul.
2-2 Simona a câştigat pe serviciul sârboaicei şi urmează la servici. Simona are o durere în piciorul drept pe care o resimte mai ale după schimburile lungi.
1-2 Tenis de calitate. Jelena câştigă ghemul cu o ultimă minge ce loveşte fileul şi pică în terenul Simonei.
1-1 Jankovici reuşeşte un ghem la 0 după un tenis foarte bun arătat în acest joc.
1-0  Și Simona joacă acum tenis. Tenisul pe care ea îl cunoaşte aşa de bine.
7-5 Simona a dus meciul în decisiv şi a arătat în acest ghem de ce este una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume. Simona are două mingi de 6-5. Şi o fructifică pe prima. Bravo Simona!
5-5 După unele momente de tenis adevărat din partea Simonei. Haide Simona!!!
4-5 Simona pierde ghem-ul şi au fost mici semne de revenire. Este nevoie de mai mult.
4-4 Un ghem istoric. Istoric pentru ce slab nivel a avut; nivel de curtea şcolii. Singurul punct făcut de Simona a fost cel de ghem. În rest greşeli neforţate de ambele părţi. Uneori aşa e tenisul. Acum este momentul ca Simona să îşi amintească ce ştie!
3-4 Simona îşi pierde din nou serviciu.
3-3 Simona însă pare să aibă o durere la piciorul drept. Simona conduce cu 40-0 pe serviciul Jelenei. Este momentul unui break şi de o rupere de ritm din partea Simonei.
2-3 Simona rezistă în meci şi cu ajutorul sârboaicei care a comis unele greşeli.
În ultimii doi ani nu am mai vazut-o pe Simona Halep aşa de căzută. Dar încă este posibil. Haide Simona! 1-3
1-2 Simona face în continuare greşeli numeroase şi total neforţate.
1-1 Jankovici reuşeşte un ghem la 0, iar Simona încă nu joacă tenis.
1-0 Simona reuşeşte să obţină un ghem după 5 consecutive câştigate de Jankovici
În această pauză Simona a primit îngrijiri medicale la piciorul stâng.

2-6 Simona a pierdut primul set cu un scor dureros, dar tot ce are de făcut este să revină. 2-5 Simona nu este încă în joc. Nici picioarele nu îi merg aşa cum ar trebuii; probabil că nu poate să ducă momentan presiunea meciului. Alt ghem în care a pierdut de la 40-15.
2-4 Jelena se distanţează după ce Halep a condus din nou cu 40-15. Ambele sportive au primit sfaturile antrenorilor la pauză. Simona nu este încă în apele sale, dar este evident că în mod normal Jankovici nu îi poate pune probleme serioase dacă Simona joacă la nivelul la care a jucat în acest turneu.
3-2 Al V-lea ghem este câştigat de Jankovici după ce Simona s-a complicat şi a comis greşeli neforţate şi după ce a condus cu 40-0.
2-2 Jelena îşi câştigă serviciul la 0 după ce reuşeşte şi un as.
2-1 Halep câştigă şi ghemul pe propriul serviciu şi a preluat conducerea 1-1 Simona reuşeşte să revină şi câştigă pe serviciul sârboaicei.
Simona are primul serviciu, dar nu reuşeşte să îl fructifice. Halep a revenit de la 15-40, dar în cele din urmă a pierdut primul game.





[divider]

Simona Halep, numărul 3 mondial, porneşte drept mare favorită în faţa sârboaicei care deţine un titlu de campioană la Indian Wells, cucerit în 2010. În vârstă de 30 de ani, Jankovic a fost lider mondial în 2008, iar acum ocupă poziţia 21 în clasamentul WTA.

Cele două s-au mai întâlnit de patru ori, Simona Halep câştigând de trei ori. Cele două s-au duelat prima oară în 2010, la US Open, când sârboaica a câştigat, scor 6-4 4-6 7-5. De atunci au urmat trei victorii ale Simonei Halep, care s-a impus la Bruxelles în 2012, 6-2 3-6 7-6, la Roma în 2013, 4-6 6-0 7-5 şi la Australian Open în 2014, scor 6-4 2-6 6-0.

Meciul SIMONA HALEP - JELENA JANKOVICI va putea fi urmărit LIVE SCORE pe activenews.ro

Mesaj din Afganistan pentru Simona Halep, înainte de finala de la Indian Wells: