ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sora Aurei Ion, Mariana Ciucă, a comentat, sâmbătă seară, în exclusivitate pentru B1 TV, scandalul legat de Romatsa, unde doi consilieri ai fostului premier Emil Boc au fost angajați, deși nu erau calificați pentru locurile de muncă primite.

"E cutremurător să vezi că motivul pentru care nu au putut face dreptate este pentru că nu erau calificați din cauza nepotismului. E foarte dureros și să știi că totul s-a întâmplat pentru că nu s-au folosit exact de fondurile, de banii, de sistemele, de tot ce aveau. Mă gândesc la faptul că putea fi salvată sau că ei dovedeau, cel puțin, faptul că puteau să-și facă datoria.

Ea nu mai este, nu mai poată fi înviată, iar toată acțiunea noastră are de a face cu faptul că instituțiile publice ale statului nu și-au făcut datoria și trebuie să ne asigurăm, ca cetățeni ai statului, că așa ceva nu se va mai întâmpla", a precizat Mariana Ciucă, sora cea mare a studentei decedate în tragedia din Munții Apuseni.

Doi consilieri ai fostului premier Emil Boc au fost angajați de Romatsa, în 2011, unul dintre aceștii fiind șoferul fostului șef al Guvernului. Mariana a povestit cum sora ei a lucrat vara trecută la Muzeul Antipa pentru a câștiga niște bani în plus.

”Vara trecută a lucrat la Antipa, la expoziția <<Human Body>> și câștiga 5 lei pe oră”, a spus Mariana, comparând efoturile depuse de sora ei cu salariile celor de la Romatsa.



”Suma aceasta ar trebui să o plătească, și poate nu mie, ci oamenilor care vor și pot să facă ceva în viața asta, care pot să facă o fundație, care pot să ajute oameni. Oameni care pot să facă treabă, nu necalificați. Nu pot numi o sumă, moartea surorii mele chiar nu are valoare în acest moment, dar sunt sume pe care ei trebuie să le plătească”, a spus Mariana, vorbind despre dosarul în care ea și familia dau în judecată statul.