ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi s-a stins din viață, la doar 63 de ani, marele actor american Robin Williams. În memoria sa, vă prezentam un top 10 al celor mai bune roluri ale sale, top propus de Paste magazine.

10. În "Mrs. Doubtfire"(1991), Robin Wiliams joacă rolul unui bărbat ce se dă drept o bonă din Marea Britanie pentru a petrece mai mult timp cu ai săi copii. Williams îmbrăcat în femeie a avut un imens succes, fiind al doilea film în box office-ul din acel an și aducându-i un Glob de Aur pentru "cel mai bun actor într-un film de comedie sau musical".

http://youtu.be/MAp8j4c2LGs

9.Awakenings (1990)- Revenirea la viață -spune povestea adevărată a doctorului Oliver Sacks , portretizat sub numele de Malcolm Sayer și jucat de Robin Williams. Acesta se trezește cu un salon plin de pacienți în comă de zeci de ani și care nu au speranțe de vindecare. Atunci când găsește un medicament, primește permisiunea să îl încerce pe unul dintre pacienți. Când acesta se trezețte, este un adult care intrase în comă ca adolescent.

http://youtu.be/FURflBxeTyI

8. The World According to Garp (1982) - Lumea văzută de Garp - ni-l arată pe Wiliams în rolul lui T.S.Garp, fiul unei feministei excentrice,Jenny Fields. Garp își dorește să devină scriitor dar deoarece primul său roman coincide cu primul manifest feminist al mamei sale, pornește un adevărat război cu mama sa.

http://youtu.be/ZC1Oyo8Vguo

7. Insomnia (2002) este unul dintre puținele filme în care Robin joacă un rol negativ. Lungmetrajul scoate în evidență latura întunecată a sa, Williams jucând rolul scriitorului singuratic Walter Finch, ce se va dovedi a fi un criminal cu sânge rece.

http://youtu.be/d1_mETVsCac

6.Aladdin (1992). Deși rolul duhului a fost special scris pentru el, Williams a refuzat inițial rolul până când a văzut un clip în care personajul animat îl imita pe actor. Robin a râs atât de tare încât a acceptat rolul și, astfel, la rândul său, a distrat milioane de privitori.

http://youtu.be/asGQYhe3piE

5.One hour Photo (2002) - Obsesia- ne aduce în prim plan un alt personaj negativ al actorului american, și anume pe retrasul Sy Parish care face o obsesie pentru familia frumoasei Nancy Yorking pe care o urmărește atent prin intermediul fotografiilor. Filmul este ilustrarea perfectă a unuia dintre marile coșmaruri urbane contemporane conform căruia străinul cu fața comună  îți poate distruge întreaga viață dintr-un capriciu.

http://youtu.be/vjIBX5RrG4Q

4.Good Morning, Vietnam (1987) - Bună dimineața, Vietnam - ni-l portretizează pe Adrian Cronauer, un DJ ce vine la postul radio al unei tabere americane. El va transforma și revoluționa modul în care functiona până atunci radioul și va deveni, în scurt timp, un adevărat fenomen în tabăra americană din Vietnam. Robin Williams va fi nominalizat la premiul Oscar cu acest rol.

http://youtu.be/v04ZV8aFmmM

3.În Dead Poets Society (1989) - Cercul poeţilor dispăruţi - Robin Williams joacă rolul unui profesor de literatură non-conformist care îşi învaţă elevii să se abată de la litera cărţii şi să dea frâu liber pasiunilor. Acțiunea se petrece la sfârşitul anilor ’50, într-o şcoală de elită din New England. Rolul i-a adus un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor într-un film de comedie sau musical" și o nominalizare la premiile Oscar.

http://youtu.be/gQU3EphIpMY

2. Good Will Hunting (1997). Will Hunting e un tânăr cu probleme care acceptă să meargă la un psiholog și să ia cursuri de matematică pentru a scăpa de poliție. Șirul de întâlniri dezastruoase cu psihologi se termină în mod fericit cu dr. Sean McGuire (Robin Williams), care are și el un trecut plin de cicatrici și găsește calea de a deschide carapacea în care Will își ascunsese geniul și dorința de a trăi pe măsura lui. Acesta este cel mai cunoscut rol al lui Robin Williams și este şi cel care i-a adus Premiul Oscar.

http://youtu.be/z02M3NRtkAA

1.The Fisher King (1991)- Regele Pescar- ni-l arată pe Williams în cautarea Sfântului Graal,el jucând rolul unui DJ de radio,care, fără să vrea, convinge un psihopat să arunce în aer restaurante și apoi pe el însuși. După trei ani, încă plin de remușcări, DJ-ul se plimbă pe stradă, când este atacat dar apoi salvat la timp de un vagabond. DJ-ul leagă o conversație cu salvatorul său din care află că acesta este într-o misiune de a găsi Sfântul Graal. Încearcă să-și plătească datoria față de ciudatul om oferindu-i bani, dar acesta refuză, acceptând în schimb doar ajutorul DJ-ului în îndeplinirea misiunii sale. Filmul i-a adus actorului o nominalizare la Oscar și un Glob de Aur.

http://youtu.be/NHaZuRo3DZ4