ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tabăra de Rezistenţă de la Pungești, înfiinţată în luna octombrie de activiştii de mediu, care au început protestele faţă de decizia Chevron de a amplasa prima sondă de explorare a gazelor de şist, a fost închisă în urma unor controale ale Direcţiei de Sănătate de Sănătate Publică şi ale Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, informează Agerpres.
"O echipă formată din inspectori ai instituţiei s-a deplasat la Pungeşti, unde a constatat că tabăra respectivă era amenajată în condiţii improprii de igienă. Nu exista sursă de apă pentru igiena personală, nu exista toaletă, oamenii din tabăra respectivă mergând pentru nevoile fiziologice prin împrejurii, într-o pădure. Le-am făcut cunoscute normele de igienă şi faptul că în cazul în care aceste condiţii nu sunt respectate, există riscul unor îmbolnăviri. Când inspectorii s-au întors să vadă dacă situaţia s-a remediat, tabăra nu mai exista", a declarat, miercuri, directorul executiv al DSP Vaslui, Mihaela Vlada, pentru Agerpres.

Totodată, membrilor taberei de rezistenţă li s-a adus la cunoştinţă de reprezentanţii Gărzii de Mediu că, în zonă, deşeurile nu sunt depozitate corespunzător.

Cu toate că în zonă nu mai există tabăra de rezistenţă creată de protestatari, echipaje de jandarmi se află în continuare la Pungeşti, acolo unde reprezentanţii Chevron lucrează la amenajarea platformei pe care urmează să fie instalate sondele de explorare a gazelor de şist.

http://youtu.be/6zOZaFEMkeM