ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transfăgărăşanul, drumul construit să treacă peste Munţii Făgăraş, arată acum precum o fabrică de prelucrare a lemnului. Cristian Toma, administratorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş,  se afla timpul serviciului de patrulare şi a surprins zilele trecute imagini care arată cum se distruge unul dintre cele mai frumoase drumuri din România.

Totul a fost posibil după ce autorităţile au modificat limita de restricţie de tonaj. Drumul s-a crăpat, pe alocuri s-a surpat, dar cu toate acestea, camioanele pot transporta acum 20 de tone de lemne, în loc de 10 tone, aşa cum era prevăzut în urmă cu câteva luni. Şi asta se întâmplă la doar un an de la reabilitarea drumului.

"Există riscul ca Transfăgărăşanul să fie închis în zona respectivă, pentru că se va surpa efectiv malul dinspre baraj. Păcat! Niciunde în Europa nu am văzut un asemenea dezastru! Am fost în zone montane din Europa si nu am văzut un camion care să transporte lemne ca la noi, să mai şi îţi permiţi să depozitezi lemnele pe partea carosabilă a unui drum naţional, perturbând traficul în zonă", a spus salvamontistul.

[video width="560" height="315" ]http://www.youtube.com/watch?v=rx0C4rMTPHE[/video]