ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți palestinieni îmbrăcaţi în Moş Crăciun au încercat să intre în Betleem, dar au fost împiedicați de soldații israelieni, porivit The Guardian.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Zeci de palestinieni au încercat să forţeze cordonul format din soldaţii israelieni, moment în care forţele de ordine au folosit gazele lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari. Autoritățile israeliene au afirmat că palestienii au început să arunce cu pietre în soldaţi.

Pe de altă parte, oamenii susțin că protestul lor a fost unul pașnic şi că a avut drept scop denunţarea politicii Ierusalimului de a îngrădi accesul liber la locurile sfinte.

Betleem este oras sfant pentru iudei, crestini si musulmani. Locul unde s-au nascut regele David, Mantuitorul Iisus (sau profetul Issa), locul unde Iacov si-a ingropat iubita sotie, Rachela. In anul 2004, orasul Betleem a fost izolat de Ierusalim printr-un zid de beton, inalt de 8 metri si acoperit cu sarma ghimpata, iar de atunci cei care vor sa treaca din Teritoriile Palestiniene spre orasul vecin, aflat la o aruncatura de bat distanta, trebuie sa treaca printr-un punct de control ca la vama.

Zidul a fost construit de evrei, in incercarea de a-i opri pe militantii islamisti sa comita atentate sinucigase in orasele invecinate.