ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Black Friday" ("Vinerea Neagră") este prima zi de vineri de după sărbătoarea americană Ziua Recunoştinţei şi marchează începerea sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă prin reduceri masive în magazine de-a lungul Statelor Unite.

Preţurile accesibile îi fac pe americani să-şi piardă minţile, de multe ori goana după un produs sfârşindu-se cu violenţe fizice şi verbale.

Este şi cazul unui cumpărător din Las Vegas, care a obţinut o reducere considerabilă la un televizor, dar, în timp ce îl căra la maşină, a fost nevoit să îl abandoneze, după ce s-au tras asupra lui mai multe focuri de armă.

În New Jersey, o persoană a fost arestată, după ce a agresat un poliţist, care intervenise într-o ceartă dintre atacator şi angajatul unui supermarket. Cazuri similare s-au petrecut la Chicago şi în oraşul Rialdo, din California.

În ciuda actelor de violenţă în creştere, proprietarii de magazine şi de lanţuri de magazine se arată, de la an la an, tot mai  mulţumiţi de profiturile obţinute de "Black Friday".