ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE12:59 Viktor Ianukovici a dezmințit că și-ar fi părăsit funcția și i-a acuzat pe contestatarii săi că sunt naziși și că vor să instaureze anarhia.
Vreau să reiterez că rămân singurul preşedinte legitim al Ucrainei şi comandant suprem al armatei. Eu nu mi-am părăsit funcţia. De îndată ce îmi vor permite circumstanţele - sunt sigur că nu peste mult timp - voi reveni neapărat la Kiev.

Sunt sigur că forţele armate vor refuza să dea ascultare ordinelor criminale. Poporul ucrainean se scufundă în anarhie, forţele obscure caută să provoace un război civil în ţară.

Vreau să mă adresez comunităţii internaţionale: nimeni nu are dreptul să susţină o lovitură de stat.

Persoane cu cagule pe cap patrulează în oraşe, anarhia a cărui victimă este poporul ucrainean câştigă teren. Din armată sunt demişi ofiţeri superiori, care se opun utilizării forţelor armate ucrainene împotriva civililor în partea de sud-est. Gândiţi-vă la asta! Ei doresc să aducă armata sub steagul lui Bandera (colaborator nazist în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial) şi să declanşeze un război civil.

Crimeea se separă' de Ucraina din cauza politicii neo-fasciştilor. Actele voastre au condus la separarea Crimeii; chiar şi sub ameninţarea armelor, populaţia din sud-est (majoritar rusofon) cere să fie respectată şi să-i fie respectate drepturile.

Măsurile planificate de tăiere a pensiilor şi salariilor le consider antinaţionale. Noi am avut un plan de menţinere a nivelului de trai al poporului ucrainean. Acum, după preluarea puterii, acesta a devenit imposibil.

Viktor Ianukovici a declarat marţi că este "preşedintele legitim al Ucrainei" şi a asigurat că se va întoarce în curând la Kiev, într-o conferinţă susţinută la Rostov-pe-Don, anunţă Mediafax.

Fără a vorbi despre referendumul prevăzut duminică pentru alipirea Crimeei la Rusia, Ianukovici a afirmat că aceasta "se detaşează" de Ucraina din cauza politicii "neofasciştilor" ajunşi la putere la Kiev. El a asigurat, totodată, că Ucraina "îşi va regăsi unitatea".

http://youtu.be/MDAndXulEoY