ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vulcanul Etna, situat pe insula italiană Sicilia, a început să arunce lavă şi cenuşă printr-un nou crater deschis în partea de sud-est, a informat sâmbătă Institutul de Geofizică şi Vulcanologie din Catania, citat de Agerpres.

Activitatea vulcanului a începutul spre miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar aeroportul din regiune a fost parţial afectat. Institutul de Geofizică şi Vulcanologie din Catania a dat asigurări că lava afectează o zonă aflată departe de centrele de populaţie şi nu reprezintă niciun pericol pentru oameni.

În cursul aceleiaşi nopţi, în zonă au avut loc trei seisme. Primul, cel mai puternic, a fost înregistrat de Institutul de Geofizică şi Vulcanologie la ora 01:20, cu magnitudinea 2,8, la o adâncime de 24 km. Au urmat unul cu magnitudinea 2,2 la ora 03:23 şi unul de 2,3 la ora 05:11.

Video streaming by Ustream
http://youtu.be/5kPjpgYdVzk