ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


”Ucideți, ucideți, ucideți! Punem punct oricăror altor discuții. Asta este poziția mea în calitate de profesor” ("Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю").

Aceasta frază extremistă, cu adresă la ucraineni, spusă în cadrul unui interviu dat pentru agenţia rusă AnnaNews, la 16 mai 2014, a produs un protest al studenţilor de la Universitatea de stat Lomonosov din Moscova care a dus în final, ieri, 27 iunie a.c., la demiterea profesorului Aleksandr Dughin de la catedra sa de sociologie. Considerat ideologul din umbră al lui Vladimir Putin şi animatorul Mişcarii Eurasiatice, Dughin a formulat această sentinţă extremistă gravă - tradusă pentru ActiveNews de colegii noştri de la eurotv.md -  în contextul difuzării în Rusia a imaginilor cu ruşii carbonizaţi la Odesa.

Amintim ca Dughin a întreprins luna aceasta o scurtă vizită în România, unde nu se cunoşteau încă datele acestui scandal. Vom reveni asupra ei. Iată si extrasul cu declaraţia anticreştină a celui poreclit "Rasputinul lui Putin":