”Ucideți, ucideți, ucideți! Punem punct oricăror altor discuții. Asta este poziția mea în calitate de profesor” ("Убивать, убивать, убивать! Больше разгoворов никаких не должно быть. Как професcор я так считаю").

Aceasta frază extremistă, cu adresă la ucraineni, spusă în cadrul unui interviu dat pentru agenţia rusă AnnaNews, la 16 mai 2014, a produs un protest al studenţilor de la Universitatea de stat Lomonosov din Moscova care a dus în final, ieri, 27 iunie a.c., la demiterea profesorului Aleksandr Dughin de la catedra sa de sociologie. Considerat ideologul din umbră al lui Vladimir Putin şi animatorul Mişcarii Eurasiatice, Dughin a formulat această sentinţă extremistă gravă - tradusă pentru ActiveNews de colegii noştri de la eurotv.md -  în contextul difuzării în Rusia a imaginilor cu ruşii carbonizaţi la Odesa.

Amintim ca Dughin a întreprins luna aceasta o scurtă vizită în România, unde nu se cunoşteau încă datele acestui scandal. Vom reveni asupra ei. Iată si extrasul cu declaraţia anticreştină a celui poreclit "Rasputinul lui Putin":


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews