ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine nu a auzit de părintele Arsenie Boca? Lumea îl cunoaște ca „Sfântul Ardealului”, deși canonizarea oficială încă se lasă așteptată. Credincioșii, după 25 de ani de la trecerea sa în veșnicie, vin la mormântul său în număr din ce în ce mai mare, pe măsură ce se înmulțesc și mărturiile despre numeroasele minuni și vindecări pe care părintele le-a înfăptuit, înainte și după trecerea sa în veșnicie.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

„Există o zi aparte de sfârșit de noiembrie, când Țara Hațegului se trezește mai devreme ca de obicei, în tânguirea unor clopote ce cheamă parcă toată suflarea Ardealului la parastasul părintelui Arsenie Boca. Există o zi anume în an, când toate drumurile Hațegului se astern grăbite spre Prislop, umplându-se de o mare nesfârșită de oameni și flori. Pe 28 noiembrie, la Prislop, florile sunt biletul de intrare în mănăstire și semnul de recunoaștere între pelerini. Pe 28 noiembrie, irișii imperiali, daliile galbene și crăciunițele împrejmuiesc mormântul părintelui, ca un acoperământ de lacrimi multicolore – acoperământ delicat și plin de scânteieri tomnatice, așa cum era odată chipul transfigurat în rugăciune al celui numit încă din timpul vieții “sfânt” și “duhovnic al Ardealului” părintele Arsenie Boca.” (SORIN PREDA, Formula AS - CITIȚI AICI ÎNTREG REPORTAJUL)

Părintele Arsenie Boca a fost un om harismatic, însemnând că a fost înzestrat cu daruri speciale, pe care oamenii obșnuiți nu le au. Din mărturiile celor care l-au cunoscut, aflăm că „Avea puterea asta, să-ți sugereze puterea Mântuitorului în Sfânta Liturghie. Şi pentru Sfinția Sa era atât de prezent lucrul acesta, încât, de foarte multe ori, când rostea cuvintele epiclezei, plângea, dar nu se simțea în voce lucrul asta, se vedea numai în felul cum se zguduie umerii. Iar cei care erau prezenți – și cei care erau obișnuiți, și cei care veneau pentru prima oara – plângeau.” Nici vindecările nu sunt puține. Maica Marina povestește, în filmul de mai jos, cum a fost vindecată de cancer:

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=HB4zJ9yXCZ4[/video]

Părintele Arsenie este o mângâiere pentru cei ce îl cinstesc și îi cer mijlocirea, iar minunile și rugăciunea lui sunt fapte pe care oamenii nu le uită și, totodată, dovezi ale dumnezeirii, care îi întăresc în credință, dragoste și frică de Dumnezeu, în timp ce drumul spre Prislop este o potecuță de pe „Cărarea Împărăției”.

[video ]https://www.youtube.com/watch?v=yN-_bPTgCjg[/video]