ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un miliard şi jumătate (mai mult de un sfert din populația lumii) de reprezentante ale sexului frumos din întreaga lume sărbătorește, astăzi, Ziua Mondială a femeilor din mediul rural.

Ziua de 15 octombrie a fost desemnată Ziua mondială a femeilor din mediul rural, de către ONU, prin Rezoluția 62/136, din 18 decembrie 2007, cu scopul de a aprecia, public, rolul acestora în dezvoltarea omenirii.

Ideea de a celebra, anual, această zi mondială s-a născut cu ocazia unei Conferințe a ONU pentru femei, de la Beijing, în septembrie 1995. Propunerile pentru organizarea unei astfel de zile au venit din partea mai multor organizații, precum Federația Internațională a Producătorilor Agricoli (IFAP), Asociația mondială a femeilor din zona rurală (ACWW), Rețeaua Asociațiilor femeilor africane din zona rurală (NARWA) și Fundația Summitul Mondial al Femeilor (WWSF).