ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus puterea sub control judiciar a fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru infracțiunea de trafic de influență, anunță DNA într-un comunicat.

În același dosar, a fost pus sub urmărire penală și Dmitru Dobrică, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Buzău în perioada iunie 2004-decembrie 2013 și administrator/acționar al unei societăți comerciale, pentru infracțiunea de cumpărare de influență.

„ În cursul lunii iulie 2012, inculpatul Zgonea Valeriu - Ștefan a fost numit în funcția de președinte al Camerei Deputaților din cadrul Parlamentului României.

În acest context, începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu - Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu - Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna.

La data de 22.04.2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ștefan, persoana respectivă a fost numită în funcția de președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informațională, deși nu avea pregătire de specialitate în domeniu.

Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu - Ștefan, persoana respectivă și-a păstrat funcția la nivelul administrației publice centrale, fiind numită, la data de 23.01.2014, în funcția de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale”, se arată în comunicat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Valeriu Zgonea este obligat să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme și să se prezinte la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat. De asemenea îi este interzis să se apropie de celelalte persoane cercetate în cauză și să nu comunice cu acestea direct sau indirect.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews