ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Media oficială a Bisericii Catolice, L'Osservatore Romano, a criticat Halloween-ul, evidențiind faptul că promovează "maleficul, ocultul și superstițiile", activități "incompatibile cu credința creștină".
Pentru mulți, noaptea de 31 octombrie echivalează cu distracția și cu practicile păgâne, dar, pentru creștini, este vecernia dinaintea zilei Tuturor Sfinților, fiind o ocazie doar pentru meditație și rugăciune, L'Osservatore Romano.

Jurnaliștii de la Vatican evidențiază necesitatea găsirii unei alternative la Halloween, oferind ca exemplu activitățile unei organizații creștine din Filipine.
În Filipine, activează de mulți ani o asociație catolică ce promovează un apostolat al rugăciunii pentru mântuirea sufletelor. Este vorba de organizația Luptătorii în Rugăciune - Sufletele Sfinte (Prayer Warriors of the Holy Souls - PWHS), cu sediul în Quezon City, precizează L'Osservatore Romano.

În România, mai multe zeci de ONG-uri au cerut Ministerului Educației să interzică această manifestare în școlile și liceele românești.