Reprezentanţii Bisericii Catolice sunt de părere că numărul posesiunilor demonice creşte în luna octombrie din pricina Halloween-ului şi că părinţii sunt foarte îngrijoraţi că cei mici ar putea fi iniţiaţi în activitatea ocultă. Vaticanul propune, prin urmare, ca Halloween-ul să fie înlocuit cu o sărbătoare în care copiii să spună rugăciuni, relatează tabloidul dailymail.co.uk.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Prima conferinţă de la Vatican a Asociației Internaționale a Exorciștilor a atras atenţia asupra pericolelor la care sunt supuşi copiii care sărbătoresc Halloween-ul. Vaticanul ar vea ca Halloween-ul să nu mai fie sărbătorit şi cere înlocuirea acestuia cu un "Holyween", o noapte în care copiii să spună rugăciuni şi să se îmbrace precum sfinţii, informează Mediafax.

Asociaţia Internaţională a Exorciştilor primeşte sute de telefoane în această perioadă, chiar şi câte patruzeci pe zi, de la părinţi îngrijoraţi.

"Mulţi spun că Halloween este numai un carnaval, dar, de fapt, nu e nimic inocent sau distractiv în această sărbătoare. Ea este anticamera a ceva mult mai periculos", a declarat Părintele Aldo Buonaluto de la Asociaţia Internaţională a Exorciştilor. "Sunt întotdeauna mai multe ritualuri satanice, sacrificii ale animalelor, profanări ale cimitirelor şi furturi de oase sacre pe 31 octombrie. Participarea la Halloween este ca o iniţiere în activităţile oculte", a adăugat prelatul.

În mesajul său către cei prezenţi la conferinţă, Papa Francisc a susţinut că oamenii care practică exorcizarea trebuie să lucreze "cu dragoste şi bunătate din partea bisericii faţă de cei care suferă din cauza celui rău".

La începutul lunii iulie, Vaticanul a recunoscut oficial Asociația Internațională a Exorciștilor (AIE). Ideea de a reuni într-o asociație exorciști a apărut în Italia, în anii 80, și a aparținut lui Gabriele Amorth, reprezentant religios al Societății San Paolo.