ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veniturile totale obtinute din furnizarea de retele si servicii de comunicaţii electronice din România au însumat 14,83 miliarde lei în anul 2012 (aproximativ 3,3 miliarde de euro), în creştere cu 0,2% faţă de anul 2011, se arată într-un raport al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii.

Veniturile obtinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice la nivelul pieţei cu amănuntul au atins valoarea de 11,25 miliarde lei, din care 5,45 miliarde lei au fost obţinute din servicii de telefonie mobilă, 2,16 miliarde lei din servicii de acces la internet, 1,58 miliarde lei din servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale, iar 1,44 miliarde lei din servicii de telefonie fixă.

Dintre acestea, cresterea cea mai mare a fost înregistrată de veniturile din furnizarea serviciilor de acces la internet (17,4% faţă de anul 2011), o crestere semnificativă fiind inregistrata de veniturile din servicii de acces la internet la puncte mobile, de 45,3%, atingând valoarea de 854 de milioane de lei în anul 2012.

Cele mai importante ponderi în structura veniturilor obţinute la nivelul pieţei cu amănuntul le au veniturile obţinute din furnizarea serviciilor de telefonie mobilă (37%), cele obţinute din furnizarea de servicii de acces la internet (aproximativ 15%) şi cele obtinute din furnizarea serviciilor de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare (11%).