Uniunea Europeană practică "terorismul" financiar împotriva Italiei, a acuzat luni după-amiază liderul formațiunii Mișcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, vicepremier și ministru al Dezvoltării Economice. Pe fondul criticilor Bruxellesului referitoare la deficitul bugetar italian, Di Maio susține că oficialii europeni transmit deliberat astfel de mesaje, pentru a perturba piețele financiare.
 
„Nu există niciun motiv pentru repunerea în discuție a deficitului de 2,4%. Începând de mâine vom explica din nou că deficitul de 2,4% nu este foarte diferit de ceea ce făceau alții cu 2,5-2,6%(…) Unele instituții europene care fac jocuri ale declarațiilor practică terorismul pe piețele financiare”, a spus Luigi Di Maio, potrivit agenției de presă Adnkronos, preluată de Mediafax.
 
Comisia Europeană urmează să respingă planul bugetar al Guvernului Giuseppe Conte și ar putea declanșa procedura de sancționare a Italiei, au declarat surse UE citate de cotidianul La Repubblica.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews