ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uniunea Europeană practică "terorismul" financiar împotriva Italiei, a acuzat luni după-amiază liderul formațiunii Mișcarea Cinci Stele, Luigi Di Maio, vicepremier și ministru al Dezvoltării Economice. Pe fondul criticilor Bruxellesului referitoare la deficitul bugetar italian, Di Maio susține că oficialii europeni transmit deliberat astfel de mesaje, pentru a perturba piețele financiare.
 
„Nu există niciun motiv pentru repunerea în discuție a deficitului de 2,4%. Începând de mâine vom explica din nou că deficitul de 2,4% nu este foarte diferit de ceea ce făceau alții cu 2,5-2,6%(…) Unele instituții europene care fac jocuri ale declarațiilor practică terorismul pe piețele financiare”, a spus Luigi Di Maio, potrivit agenției de presă Adnkronos, preluată de Mediafax.
 
Comisia Europeană urmează să respingă planul bugetar al Guvernului Giuseppe Conte și ar putea declanșa procedura de sancționare a Italiei, au declarat surse UE citate de cotidianul La Repubblica.