ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic de familie din Timișoara și-a agresat pacienta, care și-a scos certificat medico-legal și a depus o plângere la poliție. Aparent, scandalul a pornit din cauză că aceasta nu a putut prezenta cardul de sănătate. De aici lucrurile au degenerat.

Victima, Constanța Dan din Timișoara, venise la dr. Solomia Cristescu, de la Policlinica 4, medicul întregii familii, să ceară adeverință necesară soțului ei la Casa de Pensii, scrie pressalert.ro.

"Tata a suferit o operație de extirpare a vezicii urinare, în urma unui cancer. Aveam nevoie de o adeverință de la medicul de familie, pentru Casa de Pensii, în vederea pensionării anticipate. Mama avea asupra ei toate actele, inclusiv dovada că tata are la zi achitate asigurările de sănătate. Medicul i-a cerut cardul de sănătate, pe care mama nu l-a putut prezenta, întrucât tata nu a intrat încă în posesia lui."

Cum femeia a insistat că are dovada că soţul ei este asigurat, doctorița a început să strige tot mai tare. A insultat-o, "i-a spus că nu are ce căuta în cabinetul ei, și i-a tras o palmă peste față. Apoi a venit și asistenta doamnei doctor și a apucat-o pe mama de mâini, a strâns-o așa de tare încât are acum vânătăi, iar doctorița, în timpul acesta, a împins-o și a izbit-o de unul din pereții cabinetului. De nervi, a aruncat în ea cu stetoscopul, apoi a strâns-o de gât, se văd urmele, și au împins-o afară din cabinet, strigându-i că «nu sunt obligată să te tratez dacă nu ai card de sănătate»”, relatează fiica victimei.