ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României negociază relocarea pe teritoriul ţării noastre a unui grup de 3.000 de mujahedini iranieni, potrivit unor surse diplomatice citate de jurnaliștii de la Adevărul. Chiar dacă cea mai importantă grupare din această țară este Mujahedinii Poporului Iranian (MPI), care a luat parte și la Revoluția din 1979, se pare că Executivul condus de Victor Ponta negociază cu tabăra numită Mojahadin-e Khalq (MEK), ce se opune cu vehemeță regimului islamic de la Teheran și care se bazează pe o ideologie marxist-leninistă.

Ca și MPI, MEK, aflată pe lista organizațiilor teroriste a SUA până în 2012 și a celei UE până în 2009, este situată în prezent în țara vecină, Irak, într-o fostă tabără militară a SUA, numită Camp Liberty, din apropiere de Bagdad, dar dorește să părăsească acea zonă din cauza insecurităţii. Aceleaşi surse diplomatice au declarat pentru Adevărul că unul din scopurile vizitei la Bucureşti a Victoriei Nuland, adjunctul secretarului de stat al SUA, a fost tocmai această problemă, a mujahedinilor.

De remarcat că Victor Ponta a admis că o parte din discuțiile cu oficialul de la Washington au fost strict confidențiale.

Integral, în Adevărul.