ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viitorul bombardier american al Forţelor Aeriene ale Statele Unite trebuie să intre în fabricaţie, după ce Pentagonul va anunţa ce firmă câştigă contactul.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În doar câteva luni, Pentagonul va anunţa cine o să dezvolte viitorul bombardier care va înlocui apartul de zbor invizibil american B-2.

În joc este un contract uriaş, poate chiar mai mare decât cel pentru dezvoltarea avionului de vânătoare F-35. În timpul rămas, companiile care se luptă pentru a construi viitorul bombardier invizibil încearcă să câştige simpatia publicului.

Companiile care vor să realizeze viitorul bombardier invizibil promit acum crearea de locuri de muncă şi apelează la spiritul patriotic al americanilor.
Construim avioane cum lumea nu a mai văzut. Asta facem!

, se spune într-o reclamă, pe care gigantul aeronautic Northrop Grumman a difuzat-o în timpul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american.

Rareori se întâmplă ca o companie militară să-şi promoveze produsele în faţa publicului larg. Americanii de rând nu îşi cumpără bombardiere. Însă cumpără Pentagonul pentru ei. Singura miză a acestei promovări este imaginea publică în relaţie cu cine face viitorul bombardier.

Northrop e compania care a produs legendarul bombardier B-2 Spirit. În curând, acesta va fi casat şi tot Northrop vrea să dezvolte şi să producă viitorul bombardier.

Însă în cursa pentru viitoarul bombardier invizibil american compania are un adversar redutabil: asocierea Boeing - Lockheed Martin.

Contractul pentru viitorul bombardier nu va fi câştigat în urma unei licitaţii, ci prin negociere directă cu Pentagonul, dar şi cu politicienii de la Washington.

Principalul criteriu va fi nu preţul cel mai mic, nici calitatea avionului, ci numărul de locuri de muncă generate de proiect.