ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar Viktor Orban a cerut marți, cu ocazia vizitei omologului său turc, Ahmet Davutoglu la Budapesta, să intensifice intensifice eforturile pentru asigurarea transportului gazelor naturale rusești prin Turcia către Europa Centrală. Orban a spus că aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale este blocată practic de România și Croația, care nu au construit conductele de interconectare, transmite agenția MTI, citată de Agerpres.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

'Trebuie să acționăm pentru a aduce gazul din Turcia via Serbia către Europa Centrală și Ungaria", a declarat Orban la conferința de presă comună cu premierul Davutoglu. El a precizat că obiectivul acestor eforturi este 'asigurarea aprovizionării cu gaze a Ungariei după anii 2019-2020', amintind de abandonarea proiectului South Stream, care impune găsirea unor rute alternative de aprovizionare cu gaze rusești — evitând teritoriul Ucrainei—, varianta sugerată de Rusia fiind un gazoduct care să treacă prin Turcia.