ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pedeapsa cu moartea este interzisă pe teritoriul Uniuni Europene. Asta i-a reamintit Bruxelles-ul premierului ungar Viktor Orban, care a relansat dezbaterea privind acest subiect în țara sa.

Dacă Ungaria reintroduce pedeapsa capitala, va fi declanșată o procedură care ar putea conduce la sancțiuni, cum ar fi suspendarea drepturilor de vot ale țării în Consiliul European, instanță de decizie a celor 28 de state membre ale UE”, a declarat pentru AFP o sursă comunitară, conform Agerpres.

Abolirea pedepsei cu moartea este o condiție necesară pentru aderarea la UE, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Pentru Uniunea Europeană, pedeapsa cu moartea nu este un răspuns”, a reamintit comisarul european Dimitris Avramopoulos, în fața Parlamentului European la Strasbourg.

El nu l-a menționat în mod direct pe premierul ungar, însă eurodeputații le-au cerut mai devreme responsabililor UE să reacționeze la declarațiile lui Viktor Orban.

'În această dimineață am cerut să vorbesc cu premierul Orban. Am contactat cancelaria lui și voi face un raport al rezultatelor discuțiilor mele', a declarat președintele al Parlamentului European, Martin Schulz.