ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tot mai mulți români se întorc din țările în care muncesc pentru a-și petrece acasă măcar câteva zile de concediu. Traficul prin punctele de trecere a frontierei a crescut la sfârșitul săptămânii trecute cu aproximativ 17%, la nivelul întregii țări, față de sfârșitul de săptămână precedent. 
 
În perioada 13 – 15.07.2018 au trecut frontiera aproximativ 750.000 persoane, față de sfârșitul unei săptămâni din luna iunie înregistrându-se o creștere la intrarea în țară de 27%, respectiv 368.000 de persoane, anunță Poliția de Frontieră. Cele mai însemnate creșteri ale traficului de persoane la intrarea în țară s-au înregistrat la frontiera cu Ungaria, de peste 70%, iar la frontiera cu Bulgaria de aproximativ 17%. Astfel, cele mai tranzitate puncte de trecere au fost cele de la frontiera româno-ungară (245.000 de persoane) și cele aeroportuare (185.000 de persoane), iar la frontiera cu Bulgaria au efectuat formalitățile peste 125.000 de persoane, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire. 
 
Acest fapt a determinat, încă de la începutul verii, adaptarea misiunilor Poliției de Frontieră în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei și asigurării unui climat de siguranță și ordine publică în zona de competență. În acest sens, peste 4.000 polițiști de frontieră desfășoară, zilnic, activități de supraveghere și control la frontiera de stat. Cele mai numeroase veniri ale românilor acasă, în concediu, se înregistrează de obicei în luna august și cu ocazia marilor sărbători religioase.