ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarele celor patru candidați pentru șefia DNA vor fi analizate zilele următoare iar vineri se va ajunge la o concluzie cu privire la o eventuală nominalizare, a declarat marți Ministrul Justiției, Tudorel Toader.
 
„Direcția de Resurse Umane va verifica dacă fiecare dosar conține toate piesele necesare. Mâine, membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9,00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident, și candidații. După care, vineri, deliberăm, ajungem la o concluzie, funcție de care continuăm procedura”, a precizat Toader la sediul Ministerului Justiției, preluat de televiziunile de știri.
 
Ministrul susține că este foarte posibil ca unul dintre cei patru să fie desemnat candidat pentru șefia DNA, dar nu exclude varianta în care niciunul să nu fie propus, ceea ce ar duce la reluarea procedurii.
 
Cei patru procurori care și-au depus candidatura la selecția organizată pentru funcția de procuror-șef al DNA sunt: Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror-șef serviciu în structura centrală a DNA.