ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de creştini ortodocşi au blocat intrarea în Parlamentul Republicii Moldova, vineri, în semn de protest faţă de modificările legislative propuse, care ar îmblânzi legile anti-gay din ţară.

Protestatarii s-au adunat în faţa clădirii Parlamentului dimineaţa, în încercarea de a impiedica parlamentarii să dezbată modificările legilor anti-gay, promulgate la începutul anului.

În momentul în care poliţia a încercat să-i disperseze pe protestatari prin forţă, au izbucnit incăierări între cele două tabere, iar parlamentarii Partidului Comunist au intervenit, formând un scut uman între poliţie şi contestatari.

"Nu vom lasă pe nimeni să-şi bată joc de oamenii noştri şi credinţa noastră. Suntem toţi creştinii aici", a declarat liderul Partidului Comunist, Vladimir Voronin.

În luna mai, Parlamentul Republicii Moldova a introdus o lege care să interzică promovarea publică a activităţilor care sunt dăunătoare pentru minori, similare legilor anti-gay promulgate recent în Rusia, care au atras un val de proteste din partea comunităţii drepturilor homosexualilor din Republica Moldova şi Europa.