ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de români vrea să construiască un spital de oncologie şi hematologie pediatrică. Pentru aceste demers are nevoie de o sumă ce ajunge la 80 de milioane de lei. Chiar dacă pare aproape imposibil, planul pe care cei 11 l-au pus la punct poate duce la îndeplinerea planului: "Dacă fiecare român care trăiește în această țară ar dona 1 leu o dată la 9 luni am strânge această sumă în 3 ani! Adică exact ceea ce ne-am propus și noi", spune Alex, unul dintre iniţiatorii proiectului pe blogul său.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

"De ce vrem să-l construim? Din atât de multe motive, din care o să-mi permit să amintesc aici doar 3: pentru că niciun copil nu ar trebui să sufere de cancer, pentru că nu există un astfel de spital în România și pentru că e atâta nevoie de el. De aceea lansăm astăzi platforma www.1leu.org prin intermediul căreia ne propunem să strângem această sumă pentru construcția primului centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România. Și, foarte important: ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la Statul Român. Adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital sa fie construit de noi TOȚI pentru copiii noștri.

Spitalul va aparține unei fundații, fundație ce este în curs de înfiinţare și care îi va avea ca membri fondatori pe cei 11 oameni care și-au asumat deja acest proiect. El va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular", mai spune Alex.

Dacă acest demers ţi se pare interesant, poţi dona aici: IBAN RON: RO96 INGB 0000 9999 0484 9862