ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat luni că vizita ministrului de Externe din Regatul Țărilor de Jos întărește dialogul României cu unul dintre cele mai importante state europene.

"Pentru mine este foarte bine că ministrul Afacerilor Externe din Regatul Țărilor de Jos a venit în România, pentru a întări dialogul cu unul dintre cele mai importante state europene. Noi avem un dialog foarte puternic la nivelul Parlamentului European, la nivelul Comisiei Europene, între Guverne. Pentru prima dată, președintele Senatului olandez a venit anul trecut în România, domnul Antonescu pleacă anul acesta în Olanda. I-am explicat domnului ministru că de 17 ani nu a fost nicio vizită oficială la nivelul Camerei Deputaților", a spus Zgonea la finalul întâlnirii cu ministrului Afacerilor Externe din Regatul Țărilor de Jos, Frans Timmermans.

Zgonea a precizat, în legătură cu Mecanismul de Cooperare și Verificare, că acesta are linii directoare pentru Guvern și nu pentru Parlament, și câteva recomandări care, după părerea sa, sunt mai puține decât în anul 2013 și arată un trend pozitiv în abordare.

"Noi am îndeplinit toate criteriile tehnice, nu există criterii politice. Așteptăm momentul în care colegii noștri europeni doresc să considere România și Bulgaria apte. Au fost ani un pic mai dificili politic în Europa, de aceea nu s-a creat un consens cu privire la acceptarea României și Bulgariei (în Schegen — n.r.)", a adăugat Zgonea.