ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politologul Vladimir Tismăneanu a împrumutat titlul unei cărţi scrise de Ovidiu Hurduzeu şi Mircea Platon pentru a denumi noua formaţiune politică a Monicăi Macovei.

Livrare gratuita in 24 de ore!

"Astazi, 2 noiembrie 2014, s-a născut ceea ce putem numi A Treia Fortă in politica acestei tări. Este limpede că, in pofida Casandrelor de serviciu, a profetilor păguboşi si specialistilor in a cobi, sute de mii de cetăţeni ai României au susţinut şi susţin chiar in aceste clipe, prin votul lor, candidatura Monicăi Macovei. Este vorba de un alt fel de a gandi si de a practica politica, unul in care cetăţeanul este respectat, nu manipulat in chip cinic. Astăzi, PSD-ul a făcut tot ce i-a stat in puteri pentru a neutraliza votul diasporei româneşti. Micul Caligula, premierul plagiator care se vrea preşedinte, ştie că românii din afara ţarii nu se lasă prostiţi de toxicele tâmpenii debitate de televiziunile ancilare", a scris profesorul de la Maryland într-un articol de pe Contributors.

Alegerea lui Vladimir Tismăneanu este cel puţin îndoielnică, având în vedere că autorii cărţii "A treia forţă: România profundă" au avut cu totul altceva în minte decât doamna Macovei. În timp ce Monica Macovei este pentru copierea in integrum a modelului occidental, autorii "României profunde" văd altceva în "A treia forţă":  "Publicăm aceste eseuri în speranţa că vor ajuta la coagularea unei «a treia forţe». Între capitalismul foştilor comunişti şi marxismul de salon pe banii corporaţiilor occidentale, între cârdaşia politicoeconomică pozând în piaţă liberă şi lichelismul ideologic-corporat pozând în nonconformism de stânga, între vechiul si noul establishment, România profundă a dispărut în exil interior sau propriu - zis.
Propunem acest manifest la două mâini în nădejdea ca va ajuta la identificarea unei «a treia căi». Una de întors acasă."

tismaneanu-a-treia-forta romania-profunda