ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce grupul Volkswagen (VW) a anunțat că va oferi un pachet financiar în valoare de 1.000 de dolari pentru clienții din America care au cumpărat automobile diesel dotate cu softul care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor, iată că germanii nu vor aplica aceeași tactică și în Europa și nu vor oferi compensații clienților europeni.

Pentru piața europeană, producătorul auto va concepe un pachet de măsuri pentru a se asigura că proprietarii de mașini vor fi cât mai puțin afectați, atunci când vehiculele vor fi rechemate în service pentru remedii care să asigure că vehiculele respectă reglementările în vigoare.

"Compensațiile financiare vor fi oferite exclusiv clienților din Statele Unite și Canada", a declarat un purtător de cuvânt al grupului pentru Automotive News Europe.

Grupul german a recunoscut în septembrie că până la 11 milioane de modele diesel comercializate de Volkswagen la nivel mondial sub mărcile VW, Audi, Skoda și Seat au fost dotate cu un soft care manipulează rezultatele testelor de poluare.

În Europa sunt afectate circa 8,5 milioane de automobile, față de 485.000 în Statele Unite, unde proprietarii primesc un card preplătit Visa cu 500 de dolari și un al doilea card preplătit de 500 de dolari care poate fi folosit la dealerii VW și timp de trei ani pentru asistență la drum.