ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai recent și totodată percutant episod din confruntarea de idei pro-anti migrație, i-a avut ca protagoniști pe ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, și pe Emily Maitlis, prezentatoare la BBC. Întrebat luni, în timpul unui interviu, despre pachetul de legi ”Stop Soros”, adoptat de curând în parlamentul ungar, ministrul de la Budapesta a explicat: ”Sunt organizații care îi ajută pe oameni să ceară azil, chiar dacă nu au o bază legală pentru asta și aceste organizații trebuie să se confrunte cu consecințele”, relatează Cotidianul. 
 
La observația că orice imigrant care ajunge în Ungaria are dreptul să ceară azil și să-i fie studiat cazul, Szijjarto a răspuns: ”La sud suntem înconjurați de țări pașnice, deci acești oameni care ne violează frontierele vin cu toții din țări pașnice, precum Serbia și Croația și nu există prevederi în dreptul internațional care să arate că acești oameni ar trebui ajutați să violeze granițele dintre două țări pașnice. Nu vrem un influx masiv care să vina spre noi de la sud, vrem să menținem Ungaria, ungară și nu credem că multiculturalismul este bun prin definiție. Dacă credeți asta, dacă oamenii din Marea Britanie cred asta, atunci eu respect acest lucru, însă, vă rog, nu puneți presiune pe noi.”