ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O familie formată dintr-un scoţian, o malaeziană şi fiul acestora a fost nevoită să schimbe în ultimul moment zborul Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit ieri în Ucraina, cu unul al KLM, care pleca mai târziu, din cauză că nu erau suficiente locuri la bord pentru ei şi copilul lor. 


Lui Barry Sim şi soţiei sale Izzy li s-a spus chiar când au ajuns la aeroport că avionul este plin şi li s-a propus să schimbe zborul cu cel al unei alte companii, unde fiul lor ar putea călători mai confortabil, relatează telegraph.co.uk. Pentru că avionul pleca după mai multe ore, familia a revenit la hotel. Cu puţin timp înainte să plece din nou spre aeroport au aflat cumplita veste. Odată ajunşi acolo ei au fost intervievaţi de mai mulţi reporteri.


Întrebat care a fost reacţia sa după prăbuşirea avionului, Barry Sim a declarat că a simţit un gol în stomac şi că se simte bolnav. La rândul său, Izzy Sim a spus că a tremurat şi a plâns pe tot parcursul drumului către aeroport. În ceea ce priveşte şansa de a nu se fi urcat în avion, ea a declarat că „trebuie să fi fost cineva care a vegheat asupra noastră și care a spus «nu trebuie să luaţi acel zbor»”. Femeia spune că se simte ca şi când i s-a dat a doua şansă la viaţă şi speră să ajungă acasă în siguranţă, să îşi revadă familia.


Soţii au declarat că au fost mereu loiali companiei Malaysia Airlines, pe care o alegeau de fiecare dată şi că nu le-a plăcut niciodată să zboare cu KLM. Acum însă situaţia s-a schimbat. În ceea ce priveşte luarea unui nou zbor spre Malaezia, cei doi aveau sentimente contrare. În timp ce soţul era încrezător că vor ajunge cu bine acasă, pentru că „fulgerul nu loveşte de două ori în acelaşi loc”, soţia era destul de speriată la gândul că un nou accident s-ar putea produce.