ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zece preoţi catolici spanioli au fost puşi sub acuzare, marti, pentru abuzuri sexuale asupra unor copii. Punerea sub acuzare a prelaților intervine după ce Papa Francisc i-a telefonat uneia dintre victime pentru a-i cere scuze în numele Bisericii Catolice, indică documente judiciare, citate de Reuters.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Tânărul, care are în prezent 24 de ani, i-a scris Suveranului Pontif povestindu-i că a fost molestat pe vremea când era ministrant.

În august 2014, Papa l-a sunat pentru a-i prezenta scuze, a relatat în noiembrie site-ul spaniol Religion Digital, ştirea fiind ulterior confirmată chiar de către Suveranul Pontif, potrivit Agerpres.

În noiembrie, Papa Francisc a ordonat o anchetă. Arhiepiscopul de Granada, Francisco Javier Martinez, i-a exclus din rândurile clerului pe mai mulţi preoţi care au avut legătură cu cazul respectiv.

Tânărul a povestit că a fost abuzat mai mulţi ani, de când avea 14 ani şi până la vârsta de 17 ani, într-o casă închiriată de preoţi pedofili într-o suburbie a Granadei, potrivit documentelor judiciare.

Papa Francisc a promis „toleranţă zero'' în cazul abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de clerici, după izbucnirea unor scandaluri în cadrul Bisericii în unele ţări de mai mulţi ani.