Zece preoţi catolici spanioli au fost puşi sub acuzare, marti, pentru abuzuri sexuale asupra unor copii. Punerea sub acuzare a prelaților intervine după ce Papa Francisc i-a telefonat uneia dintre victime pentru a-i cere scuze în numele Bisericii Catolice, indică documente judiciare, citate de Reuters.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Tânărul, care are în prezent 24 de ani, i-a scris Suveranului Pontif povestindu-i că a fost molestat pe vremea când era ministrant.

În august 2014, Papa l-a sunat pentru a-i prezenta scuze, a relatat în noiembrie site-ul spaniol Religion Digital, ştirea fiind ulterior confirmată chiar de către Suveranul Pontif, potrivit Agerpres.

În noiembrie, Papa Francisc a ordonat o anchetă. Arhiepiscopul de Granada, Francisco Javier Martinez, i-a exclus din rândurile clerului pe mai mulţi preoţi care au avut legătură cu cazul respectiv.

Tânărul a povestit că a fost abuzat mai mulţi ani, de când avea 14 ani şi până la vârsta de 17 ani, într-o casă închiriată de preoţi pedofili într-o suburbie a Granadei, potrivit documentelor judiciare.

Papa Francisc a promis „toleranţă zero'' în cazul abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de clerici, după izbucnirea unor scandaluri în cadrul Bisericii în unele ţări de mai mulţi ani.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews