Zece preoţi catolici spanioli au fost puşi sub acuzare, marti, pentru abuzuri sexuale asupra unor copii. Punerea sub acuzare a prelaților intervine după ce Papa Francisc i-a telefonat uneia dintre victime pentru a-i cere scuze în numele Bisericii Catolice, indică documente judiciare, citate de Reuters.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Tânărul, care are în prezent 24 de ani, i-a scris Suveranului Pontif povestindu-i că a fost molestat pe vremea când era ministrant.

În august 2014, Papa l-a sunat pentru a-i prezenta scuze, a relatat în noiembrie site-ul spaniol Religion Digital, ştirea fiind ulterior confirmată chiar de către Suveranul Pontif, potrivit Agerpres.

În noiembrie, Papa Francisc a ordonat o anchetă. Arhiepiscopul de Granada, Francisco Javier Martinez, i-a exclus din rândurile clerului pe mai mulţi preoţi care au avut legătură cu cazul respectiv.

Tânărul a povestit că a fost abuzat mai mulţi ani, de când avea 14 ani şi până la vârsta de 17 ani, într-o casă închiriată de preoţi pedofili într-o suburbie a Granadei, potrivit documentelor judiciare.

Papa Francisc a promis „toleranţă zero'' în cazul abuzurilor sexuale asupra copiilor comise de clerici, după izbucnirea unor scandaluri în cadrul Bisericii în unele ţări de mai mulţi ani.