ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nouăzeci de români care au credite în franci elveţieni au pierdut un proces pe care l-au intentat băncii Credit Europe Bank. Oamenii solicitau conversia creditelor în lei, la cursul de la data acordării, aproximativ doi lei pentru un franc elveţian.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Tribunalul Bucureşti le-a respins însă această solicitare, provocând o reacţie aproape violentă a avocatului care i-a reprezentat pe oameni, Gheorghe Piperea.

"Mulţumesc jusţitiei române pentru acest act de justiţie, dreptate, echitate. De acum incolo judecătorii, procurorii, poliţiştii, jandarmii, pompierii, jurnaliştii şi salariaţii bancari care au credite în franci elveţieni pot dormi liniştiţi. Sistemul a reuşit să îi bage în faliment. Şi a reuşit de minune să convingă judecătorul acestei cauze să îi lase nepedepsiţi pe jnapanii care au făcut profit din acest poker financiar. Exista în Europa, pe dreapta către sud, o ţară a lucrului bine făcut. Ea, această ţară, se numeşte România.

PS Eu şi echipa mea ne-am făcut datoria. Vom continua lupta, dar nu vom mai fi ţinta criticii bnr. Şi nici a acţiunilor de intimidare ale lobbiştilor bacari. Începând de luni voi lua o pauză de 3 luni de facebook. La revedere.
Update : Nu mă retrag, nu abandonez, nu mi s-a închis gura. Dumnezeu a lăsat căile de atac pentru oamenii care nu şi-au găsit dreptatea din prima."