ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat joi, în conferinţă de presă, că în urma deciziei privind Legea Big Brother au apărut politicieni care au făcut afirmații grave la adresa Curții Constituționale.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

”Au apărut chiar reprezentanții unor instituții ale statului sau parlamentari care au făcut declarații deosebit de grave la adresa Curții în legătură cu aceste decizii. acuzațiile sunt de natură de a pune presiune asupra judecătorilor Curții și nu vă ascund că la ultima întâlnire cu reprezentanții Comisiei Europene, unul dintre judecătorii Curții s-a plâns că se teme, că îi este frică să fie judecător la Curtea Constituțională”, a declarat președintele CCR, potrivit b1.ro.

”Nu se poate ca de fiecare dată când avem de luat o decizie să apară reprezentanți ai politicului să ne spună ce avem de făcut și ce decizii trebuie să luăm. Ni se atrage atenția că vom fi învinuiți că dacă se întâmplă ceva noi vom fi trași la răspundere. Am jurat să respectăm Constituția și legile țării. De fiecare dată când analizăm o lege verificăm să fie în acord cu Constituția”, a afirmat Zegrean.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis miercuri, cu majoritate de voturi, că legea privind securitatea cibernetică a României este neconstituţională „în ansamblul ei”. Curtea a găsit multe incoerenţe şi neclarităţi în lege. Cel mai controversat articol al legii, privind obligaţia firmelor deţinătoare de infrastructuri cibernetice (servere, reţele) de a permite accesul la echipamente serviciilor secrete fără un mandat judecătoresc, a fost de asemenea respins de CCR, din cauza „lipsei garanţiilor legale (autorizarea de către o instanţă judecătorească)”.