ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În memoria celor 66 de manifestanți din Timișoara care au căzut pentru libertate în Revoluția din Decembrie 1989, toate steagurile instituțiilor din oraș au fost coborâte marți în bernă, anunţă agerpres.

În cursul dimineții va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor martiri la Catedrala Mitropolitană, urmată de o depunere de coroane și de o slujbă la Biserica Martirilor. După-amiază, familiile martirilor și revoluționarii vor merge la Cimitirul Eroilor, unde vor avea loc o altă slujbă de pomenire și depuneri de coroane. Timișorenii sunt așteptați seara la un moment de reculegere cu lumânări în memoria eroilor martiri ai Revoluției pe treptele Catedralei Mitropolitane.

De asemenea, suporterii echipei de fotbal Politehnica Timișoara vor organiza un marș din Piața Maria pe traseul Catedrală — Operă — Cimitirul Eroilor, în cadrul evenimentului "Respect '89, eroii nu mor niciodată".

Manifestările comemorative vor continua până în data de 21 decembrie.

Pe 17 decembrie 1989, armata a organizat o demonstrație de forță în centrul Timișoarei, iar la ora 17,00 s-au auzit primele focuri de armă în oraș. La Procuratura Militară Timișoara au fost înregistrați atunci 66 de morți și 196 de răniți.