ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma Revoluției din decembrie 1989, prima Constituție a României a fost adoptată la data de 21 noiembrie 1991. La data de 8 decembrie a avut loc un referendum național, care a hotărât, cu o majoritate de 77,3 % să aprobe noua Constituție.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Din cei 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, iar  voturile nule au avut procentajul de 2,3%. Conform unui material realizat de Agerpres, elaborarea, dezbaterea şi adoptarea noii Constituţii a României au durat un an şi jumătate.

Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale. Actuala Constituție a României a fost adoptată în ședința Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991 și a intrat în vigoare în urma aprobării ei, prin referendumul național din 8 decembrie 1991.