ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis se alătură unei campanii internaţionale împotriva grupării teroriste Statului Islamic. Şeful statului scrie pe pagina sa de socializare că "monumentele nu sunt poveri ale trecutului, ci moşteniri preţioase pentru viitor". Mesajul preşedintelui este însoţit de o fotografie a Pieţei Mari din Sibiu, un loc cu o uimitoare istorie, care anul viitor împlineşte 650 de ani.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

Klaus Iohannis transmite un mesaj de Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor, marcată în fiecare an pe 18 aprilie. Preşedintele României se alătură prin acest îndemn campaniei UNESCO de condamnare a distrugerilor patrimoniului universal de către Statul Islamic, conform site-ului TVR.

Campania internaţională vizează în principal, dar nu exclusiv, ţările arabe, ca un răspuns la atacurile fără precedent asupra patrimoniului cultural şi al diversităţii culturale din regiune.

UNESCO a condamnat distrugerea iremediabilă a peisajelor şi a obiectelor de artă, persecuţia civililor pe motive etnice şi religioase, violarea drepturilor omului. "#Unite4Heritage" se doreşte a fi o alternativă la propaganda realizată de extremişti în mediul online.

"18 Aprilie este Ziua Mondială a Monumentelor şi Siturilor. În această zi, mă alătur apelului UNESCO ‪#‎Unite4Heritage‬, care condamnă distrugerile patrimoniului universal din Orientul Apropiat şi calificarea lor drept crime de război. Îi invit pe toți cei care vor ca şi generațiile viitoare să se bucure de valorile universale ale trecutului să se alăture campaniei inițiate de UNESCO", a scris preşedintele ţării pe pagina personală de Facebook.

La începutul lunii martie, gruparea Statul Islamic a distrus cu buldozerele situl arheologic de la Nimrud, din nordul Irakului, după ce cu o săptămână înainte au pus la pământ o parte dintre operele de artă de la situl arheologic de la Niniveh.

UNESCO a solicitat o şedinţă de urgenţă a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.