ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alegerile s-au încheiat şi rezultatul este concludent, fără dubii. Începe o nouă perioadă, pe care o dorim a fi una a curăţeniei. Pentru asta, după o scurtă analiză din care putem trage învăţăminte, trebuie s-o luăm de la capăt. Cu totul.

Black Friday :Livrare gratuita in 24 de ore!

Dacă şi în condiţiile unei propagande agresive, perpetue, de tip iliescian – diseminate prin intermediul principalelor instituţii media, în special prin postul de televiziune cu cea mai mare audienţă – am câştigat, înseamnă că nu e totul pierdut pentru cugetul liber şi pentru ideea de respect al fiecărui individ în parte în dauna hegemoniei gloatei.

O victorie a decenţei asupra ţăţismului cu mâinile-n şold, o victorie a sumei de individualităţi asupra găştii, o victorie a bunului simţ asupra clovneriilor cu găini însângerate, o victorie a entuziasmului avântat împotriva fricii din reflex, o victorie a stilului „naiv-idealist” al lui Iulian Tănase împotriva celui „cinic-pragmatic” al lui Bogdan Teodorescu. Mizeria de campanie s-a terminat şi sper să nu mai asist vreodată la o mascaradă penibilă atât de jenantă. E timpul să strângem din nou rândurile şi să facem, fiecare în parte, în meseriile noastre, în locurile în care trăim, ce putem mai bine pentru a ieşi din mocirlă. Înainte de toate, însă, este nevoie de reconciliere. Nu-l mai priviţi pe cel care are altă opţiune politică decât a voastră ca pe un duşman, pentru că, în cele mai multe cazuri, şi el îşi doreşte la fel de mult binele societăţii şi al ţării. Şi unii, şi alţii, opriţi-vă o secundă din vâltoare şi gândiţi cu mintea proprie: este total improbabil ca Iohannis să fi făcut trafic de copii pentru organe sau ca Ponta să-l fi omorât pe procurorul Panait. E vremea să gândim cu creierele noastre.

Şi nu ne rămâne decât să regretăm că, în momentul decisiv al anului 1990, nu exista internet, ci doar TVR şi „Azi”.