Articole de Evadare.ro

Presa complice ascunde că Ciolacu și Ciucă au acceptat de o jumătate de an primirea migranților de la austrieci. Un act major de trădare națională prezentat ca pe o victorie: intrarea României cu barca și avionul în Schengen din martie 2024

Presa vândută prezintă un act major de trădare națională ca pe o victorie: intrarea României cu barca și avionul în Schengen din martie 2024. (Relatările din publicațiile principale pe acest subiect sunt ca trase la xerox. Puteți să vă convingeți că detaliile esențiale lipsesc și la Antena 3, și la Digi. Nu mai insist, tonul e triumfalist.)

Hartă/Ilustrație: HotNews și ActiveNews

Va trebui să ne descurcăm iar o vreme fără Klaus Iohannis (și ”Prima Doamnă”), care pleacă într-un turneu de vis în: Kenya, Tanzania, Senegal și Insula Capului Verde. HARTĂ

Pe lista temelor se afla si, citez: combaterea schimbarilor climatice, dezvoltarea durabila, reducerea inegalitatilor sociale, consolidarea democratiei, promovarea drepturilor omului... Si lista e chiar mai lunga. Intr-adevar, program vast, numai cat e de vorbit despre ce-i de facut cu clima din Africa!

PressHub, rețeaua înființată de ONG-ul Freedom House, condus de Cristina Guseth, personaj rejectat umilitor de la candidatura de ministru al Justiției, nu a menționat nici un cuvânt despre scandalul accidentului aproape mortal provocat acum aproape un an de fosta ministră soroșistă a Justiției, Monica Macovei, care a recunoscut recent că a mințit ca să scape de pușcărie (FOTO). Cititorii le sancționează demersul de ”demascare” de tip comunist. (CAPTURĂ)

Compromiterea și eliminarea vocilor care se împotrivesc propagandei oficiale, un semn că se reia campania de Pornografie a Fricii. După Tate, Russell Brand. La noi, Piperea și Popa. REACȚIUNEA prezintă cenzorii penibili de la PressHub

Seria se inscrie in curentul linsajului de presa ca forma a "culturii anularii". Gasesti opinii care nu-ti plac, dupa care cauti pe unde lucreaza opinentul ca sa vezi daca poti sa-l dai afara, sau macar sa-l faci de ras, sa ii stergi paginile pe Facebook sau Youtube. Pe scurt: jurnalism quality.

Materii care lipsesc din noua programă școlară: Istoria maghiarilor și trauma pierderii Ardealului, Istoria sașilor, turcilor, tătarilor, secuilor, precum și Istoria pakistanezilor și nepalezilor - Greutățile livrărilor

Noua lege a învățământului preuniversitar prevede introducerea unor noi materii pentru elevii de gimnaziu și liceu. Dupa atata scoala online, saptamana altfel si educatie pentru mediu, de azi elevii intra intr-un program sustinut de indoctrinare.

Bilanțul primelor patru nopți de răscoală a minorităților în Franța: 2.000 de automobile incendiate, 700 de magazine sparte, jefuite sau incendiate, 200 de polițiști răniți, 2.186 de arestări (în primele două nopți)

Câteva remarci. De când e Macron președinte, îmi amintesc de cel puțin alte trei mișcări de stradă. În 2018 a început lungul șir de mitinguri ale „vestelor reflectorizante”, după o mică scumpire pentru a benzinei, care afecta navetiștii.

Reportaj secret de la încoronarea Regelui Carol al III-lea, echivalentul Patriarhului Daniel. Toată distracția a costat la vreo sută de milioane de lire, bani care puteau fi donați Ucrainei pentru rachete

De conducerea efectivă a celei mai progresiste dintre cultele protestante se ocupă episcopul de Canterbury. Cel care e deschis la dezbateri despre genul Tatălui din cunoscuta rugăciune. Deci e un fel de Bănescu al lor, nu are funcția în acte, dar reformează și dictează.