ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de înregistrări video îl înfățișează pe un oficial al Departamentului de Stat din timpul administrației Obama în timp ce agresează verbal un comerciant stradal islamic.

Potrivit New York Posthărțuitorul este Suart Seldowitz, fost director al Oficiului pentru Afaceri Israeliene și Palestiniene din Departamentul de Stat, în timpul președinției lui Barack Obama.

De asemenea, Seldowitz a fost și director în cadrul Directoratului Consiliului Securității Naționale pentru Asia de Sud.

Autorul postării de pe X (Twitter) a întrebat:

„Știe cineva cine este acest om? Intenționez să îl reclam autorităților.”

După ce mai multe persoane l-au identificat pe hărțuitor ca fiind Seldowitz, acesta a recunoscut pentru publicația The Daily Beast că este într-adevăr vorba despre el.

În înregistrările video, Seldowitz stă în fața rulotei cu produse alimentare din New York în care vinde un arab și îl hărțuiește cu afirmații și întrebări precum cele de mai jos:

„Ți-ai violat fiica, așa cum a făcut (profetul) Mahomed?”

„Știi ceva? Dacă am ucis 4.000 de copii palestinieni nu a fost de ajuns.”

„Ești un terorist.”

„Sfântul Cora... unii îl folosesc ca hârtie de toaletă. Ce zice de asta: oamenii folosesc Coranul ca hârtie de toaletă? Te deranjează?”

„Nu vorbești englezește? Mare păcat. De-aia vinzi alimente într-o rulotă. Pentru că ești un ignorant.”

„Ar trebui să înveți englezește. O să-ți folosească atunci când o să te expulzeze în Egipt și (serviciul de informații) Mukhabarat vrea să te ia la întrebări.”

„(După ce a lipit o insignă cu steagul Israelului de vitrina rulotei): Nu e vina mea dacă te rogi la un criminal.”

„Mahomed a fost un violator de copii.”

După ce înregistrările au apărut în spațiul public, Seldowitz a declarat pentru City & State New York:

„Regret toată povestea care s-a petrecut și îmi pare rău. Dar știți, luat de valul momentului, am spus lucruri pe care probabil nu trebuia să le spun.”

Doar că afirmația cu „valul momentului” este mincinoasă: potrivit postărilor de pe X *Twitter), Seldowitz își făcuse un obicei să treacă prin fața rulotei vânzătorului arab și să-l hărțuiască în acest fel. Făcea asta de două săptămâni.

De altfel, din întregul său comportament, se vede că provocarea comerciantului devenise o obișnuință pentru diplomat.

Încercând să-și justifice comportamentul, Seldowitz l-a acuzat pe comerciant că ar fi zis la un moment dat că simpatizează cu Hamas, dar nu a furnizat nici o dovadă în acest sens,

În înregistrările video, însă, comerciantul refuză să se lase provocat de fostul oficial din Departamentul de Stat și îi cere în mod repetat acestuia să plece.