ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de mii de americani protestatari s-au strâns în centrul Washingtonului, sâmbătă, pentru a cere încetarea imediată a focului, informează Rador Radio România. Un protest israelian similar contra lui Benjamin Netanyahu a avut loc la Tel Aviv

Într-una dintre cele mai mari demonstrații pro palestiniene din capitala americană de până în prezent, demonstranții și-au repetat apelul către președintele american Joe Biden de a înceta trimiterea de arme către Israel și au scandat "Eliberați Palestina" și "Opriți focul acum".

Unii demonstranți au scandat: "De la râu până la mare, Palestina va fi liberă" - un slogan pe care evreii îl interpretează drept „o cerere de eliminare a Israelului”.

Protestul a devenit mai violent la Casa Albă, unde manifestanții pro-Palestina au încercat să rupă gardurile de protecție. Protestatarii pro-palestinieni au scuturat gardurile Casei Albe, în timp ce îl înjurau pe președintele american Joe Biden, transmite ȘtiripeSurse.

Totul a avut loc sâmbătă seara, când un grup de protestatari pro-palestinieni a manifestat și a încercat să dărâme un gard din afara Casei Albe. Serviciul Secret a spus că au evacuat personal neesențial din zonă, deoarece protestul a devenit mai violent.

Un videoclip i-a surprins pe protestatari agitând gardul atât de tare încât s-a desprins într-o parte. Ofițerii serviciilor secrete s-au opus protestatarilor și i-au împiedicat să intre pe terenurile Casei Albe.


Protestatarii au aruncat sticle cu apă și bețe în ofițeri și au încercat să treacă peste gard.

Manifestanții au strigat: „Asasinul” și „F**k Joe Biden!”. Președintele american e acuzat de protestatari că susține uciderea copiilor din Gaza de către Israel, Numărul copiilor uciși în Gaza atinge 10.000. VIDEO:

Și la Tel Aviv, mii de persoane au protestat sâmbătă, cerând demisia prim-ministrului Benjamin Netanyahu și acuzând guvernul pe care acesta îl conduce că nu face suficient pentru a aduce acasă ostaticii încă deținuti de Hamas în Fâșia Gaza, informează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

Protestul a avut loc în ajunul marcării, luni, a 100 de zile de la începutul războiului din Fâșia Gaza, în care aproape 24.000 de palestinieni au fost uciși, dintre care circa 10.000 de copii.