ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soția unui militar din U.S. Air Force, mamă a șapte copii, și-a împărtășit frumoasa poveste despre familia sa numeroasă la Epoch Times. Ea a vorbit despre cum se desfășoară viața ei și a copiilor când soțul este plecat în misiuni pentru perioade lungi de timp. Cei 7 copii, crescuți în duhul credinței și al dragostei, primesc o educație exemplară de acasă.

Marcie Ball, în vârstă de 37 de ani, a fost profesoară până în 2010, când a avut primul copil. Ea și soțul ei Brad Ball, în vârstă de 38 de ani, membru al Forțelor Aeriene din 2003, au crescut în orașul Cadillac din nordul Michigan. După ce au călătorit prin lume cu armata, s-au stabilit în Las Vegas, Nevada.

Marcie termină de obicei noaptea – după ce toți cei șapte copii au mers la culcare – lucrurile pe care nu le poate face în timpul zilei. După cum mărturisește ea, credința este cea care o ajută să „persevereze zi de zi”.

„Este într-adevăr nevoie de foarte multă muncă pentru a face ca o familie numeroasă să funcționeze, dar mă simt realmente chemată să fiu în acest rol. Copiii merită 100% din timpul meu, toată munca depusă și multele ore petrecute”, a spus Marcie pentru The Epoch Times.

„Credința are un rol uriaș în creșterea copiilor. Scopul nostru este să facem tot posibilul să creștem copii care Îl iubesc pe Dumnezeu din toată inima lor și toate deciziile noastre au la bază acest lucru.”

„Îmi place cu adevărat ceea ce fac”

Împreună din adolescență, Marcie și Brad s-au căsătorit în august 2003, la vârsta de 19 ani, iar astăzi sunt părinții mândri ai șapte copii: o fiică și șase băieți. Brad a fost trimis de trei ori în Orientul Mijlociu înainte ca cuplul să aibă primul copil. El a fost prezent la primele șase nașteri.

Anul trecut, în noiembrie 2021, Brad a plecat în Orientul Mijlociu și urmează să se întoarcă acasă la sfârșitul verii 2022 – fiind cea mai lungă absență a sa. În lipsa lui, Marcie conduce gospodăria, iar programul este încărcat.

„Sunt obișnuită să fiu foarte mult timp cu copiii mei și îmi place cu adevărat acest lucru. Dar, înconjurată de atât de mulți copii, zilele mele pot fi destul de intense și e destul de multă muncă”, a spus ea.

În fiecare luni, familia Ball participă la activitățile din cadrul unei cooperative de școală acasă, iar de marți până vineri, activitățile copiilor lui Marcie se împart astfel: Addison, elev în clasa a VI-a, William, în clasa a IV-a, și Abram, în clasa a III-a, lucrează în cea mai mare parte independent folosind un ghid de curriculum Heart of Dakota, în timp ce Oliver, care se află în clasa a II-a, și Logan, de grădiniță, lucrează cu mama lor la fonetică, scriere și matematică.

O altă prioritate a familiei este a-și rezerva suficient timp pentru recreere. Deși sportul îi entuziasmează mult pe copii, practicarea a diferite activități poate fi o provocare suplimentară pentru mama lor. Astfel că lucrează în echipă cu alte familii pentru a-i duce la diferite antrenamente și jocuri, a explicat Marcie.

Sarcini zilnice adecvate vârstei

Copiii învață cel mai bine făcând ei înșiși lucruri. Și Marcie știe foarte bine asta.

Marcie, care crede cu tărie că cei mici trebuie să ajute în casă, a creat câte o „listă cu sarcini” pentru toți, cu excepția celui mai mic, Carson, listă care cuprinde sarcini legate de autoîngrijire și treburi zilnice adecvate fiecărei vârste. Fiecare copil bifează apoi sarcinile finalizate, iar după fiecare 10 sarcini îndeplinite poate alege între o sumă în funcție de vârstă și un premiu-surpriză.


 „Cei mai mulți aleg premiul!”, spune Marcie.

Deși ea pregătește majoritatea meselor familiei, nu ezită să-și implice copiii ca „ajutoare de bucătărie”.

„Mă ajută prin rotație la pregătirea meselor, astfel că toți copiii învață să se descurce în bucătărie. Cel mai mare [fata] poate prepara singură mai multe mese și îi cer să prepare din când în când o masă simplă din ouă, pâine prăjită sau spaghete”, povestește Marcie.

Credința este baza

Familia din nouă membri a cultivat mereu relații strânse, axându-se pe ceea ce contează cu adevărat: iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Acest lucru i-a făcut să fie mai puternici. Toți cei șapte copii sunt inseparabili: cine în familie, jocuri de societate și multe discuții îi mențin pe toți în armonie.

„Ne place tuturor să petrecem timpul împreună ca familie și facem asta în cea mai mare parte a timpului. Facem aproape permanent lucruri în familie, iar copiii se pare că au format relații strânse unii cu ceilalți astfel încât, în cea mai mare parte a timpului, se bucură cu adevărat să fie unul în compania celuilalt”, povestește mama.

„De asemenea, mâncăm mereu stând în jurul mesei noastre mari din bucătărie, vorbim și jucăm o mulțime de jocuri de societate împreună. Timpul petrecut în familie și menținerea unor relații frumoase sunt foarte importante pentru noi.”

Vorbind despre plecarea lui Brad în misiuni, Marcie a spus că, deși copiii sunt în mare parte obișnuiți cu absențele de câteva săptămâni sau chiar luni ale tatălui lor, nu este niciodată ușor, fiindu-le foarte dor de el. Însă au învățat să creeze o „normală temporară” atunci când Brad este departe, iar durerea absenței lui este mai suportabilă până când se întoarce acasă.

Fiind ca o reamintire vizuală despre cultivarea caracterului și a compasiunii, unul dintre versetele preferate ale lui Marcie din Biblie este scris pe peretele din sufragerie: „Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința, blândețea, înfrânarea, curăția” (Galateni, 5:22).

Familia a alcătuit chiar o melodie pentru acest vers, iar fredonarea ei îi ajută să-și amintească valorile care sunt importante pentru ei.

„Încerc să folosesc acest verset ca propriul meu ghid în îngrijirea și creșterea copiilor. Dacă Îi permit cu adevărat lui Dumnezeu să-mi ghideze pașii și cuvintele, devine mult mai ușor pentru mine să fiu răbdătoare și blândă în atitudinea mea față de ei”, a spus Marcie.

Marcie s-a referit la mai multe lucruri uimitoare care o fac să se bucure că este mama a șapte copii. Ea a spus: „Da, muncesc din greu și multe ore, dar este atât de multă iubire în casa noastră și atât de multe râsete, încât merită toată această muncă! Nu există niciodată vreun moment plictisitor în casa noastră. Partea mea preferată din a avea atât de mulți copii este să îi privesc cât de veseli sunt petrecând cu toții împreună! Au prieteni inseparabili automat oriunde merg.”

După ce Brad se va retrage din Forțele Aeriene peste câțiva ani, visul lor este să cumpere o mică gospodărie cu o grădină mare și să crească păsări.