1 mai rămâne un reper trist pentru iubitorii de Formula 1, după ce în 1994 Ayrton Senna avea să participe la ultima sa cursă. În urmă cu 24 de ani, legendarul pilot lua startul la Marele Premiu din San Marino, cursă pe care nu avea s-o mai încheie în viață. O ieșire din decor la viteza de 300 de kilometri pe oră i-a fost fatală, rămânând în istorie drept unul dintre cei mai buni sportivi din Formula 1 (accidentul poate fi văzut aici).

Într-un deceniu de activitate, Ayrton Senna a cucerit trei titluri de campion mondial în Marele Circ (1988, 1990, 1991) și a înregistrat 80 de clasări pe podium, cu 41 de victorii și 65 de plecări din pole-position. De-a lungul carierei, brazilianul a pilotat pentru patru constructori: Toleman (1984 - sezonul de debut), Lotus (1985-1987), McLaren (1988-1993) și Williams (1994).

Oficial, Ayrton Senna a murit la doar 34 de ani, din pricina unei suspensii care, în urma impactului puternic, a sărit în habitaclul pilotului și i-a perforat viziera căștii, lovindu-l în zona ochilor și provocându-i fracturi craniene, o ruptură a arterei temorale și leziuni ale creierului. După acest accident, normele de securitate pentru piloți și monoposturi au crescut, începând cu schimbarea căștilor și continunând cu modul în care se desfășurau circuitele. De menționat că Ayrton Senna a fost desemnat sportivul secolului în Brazilia, depășind un alt nume răsunător, cel al fotbalistului Pelé.

 Multă lume consideră că ACESTA este cel mai spectaculos tur de circuit al tuturor timpurilor - Ayrton Senna la Donington în 1993.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews