În vârstă de 88 de ani, Nicolae Nedef a fost omul care a contribuit la toate cele șapte titluri mondiale ale handbalului românesc.

Cel mai valoros antrenor din istoria handbalului românesc, Nicolae Nedef a murit azi la vârsta de 88 de ani. Nedef are în palmares șapte titluri de campion mondial - trei cu reprezentativa feminină (1956, 1960, 1962) și patru cu naționala masculină (1961, 1964, 1970, 1974).

Născut pe 26 septembrie 1928, la București, Nicolae Nedef a fost numit în 1956 antrenor federal al loturilor naționale masculin și feminin de handbal. A antrenat lotul național feminin de handbal până în 1965, în paralel antrenând și lotul național masculin de handbal până în 1989.

Pe lângă titlurile mondiale, Nicolae Nedef a mai obținut cu Naționala masculină o medalie de argint la Mondialul din Austria - 1959 și o medalie de bronz la Mondialul din Suedia - 1967, plus patru medalii olimpice: argint la Montreal 1976 și bronz la München 1972, Moscova 1980 și Los Angeles 1984.

După 1989, când a ieșit la pensie în România, a continuat să antreneze la Antibes (Franța) și la Eisenach (Germania).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews