ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Atleta Mirela Lavric (25 de ani), una dintre cele mai bune sprintere din România, a fost depistată pozitiv cu Meldonium, în timpul Campionatului Mondial de sală de la Portland, din luna martie, competiție la care sportiva a cucerit medalia de bronz cu ștafeta de 4 x 400 m, potrivit ProSport.

 Astfel, sunt șanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Răzor, Adelina Pastor și Andrea Miklos să-și mai păstreze medalia luată la competiția indoor din Statele Unite.

Mirela Lavric, campioană mondială la juniori, este prima sportivă din România depistată pozitiv cu substanța cu care a fost prinsă celebra jucătoare de tenis Maria Șarapova. Șarapova este cea mai cunoscută sportivă depistată cu Meldonium de pe o listă cu peste 100 de sportivi prinși în 2016 cu această substanță.

Eleva antrenoarei Viorica Pintilie, Mirela Lavric este cotată drept una dintre cele mai talentate atlete din România ultimului deceniu, medaliată la nenumărate competiții de juniori și tineret, proaspăt medaliată la CM de seniori și participantă la JO de la Londra, notează ProSport.

 Președintele Federației Române de Atletism (FRA), Sandu Ion, a confirmat informația pentru ProSport: "Am auzit despre această informație, a venit un document la Federație. Am și vorbit cu Mirela. Nu vreau să fac mai multe comentarii".

Mirela Lavric nu a putut fi contactată până la apariția materialului.

La 1 ianuarie 2015, WADA a anunțat toate agențiile și toate federațiile că Meldonium se află pe lista de monitorizare. În octombrie, WADA a anunțat că, de la 1 ianuarie 2016, substanța se va afla pe lista medicamentelor interzise. Cazurile de sportivi depistați la test sunt arhicunoscute, toți susținând însă că nu au mai luat medicamentul de la 1 ianuarie 2016 și că l-ar fi utilizat doar anul trecut, când încă mai era permis.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews