ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, presa sportivă anunța că atletul Rareș Andrei Toader a fost exclus din lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Aruncătorul fusese depistat pozitiv în urma unui control efectuat luna trecută, la Campionatele Internaționale de la Pitești.

Sportivul însuși susține că nu este vinovat și aduce ca argument faptul că a fost controlat de două ori în luna mai, de ambele dăți ieșind "curat". Rareș Toader așteaptă testul B cu speranța că i se va face dreptate.

"Sunt încă șocat, dar, totuși, mai am speranțe. Sunt câteva lucruri pe care nu le înțeleg însă în ceea ce privește rezultatul analizelor. De ce spun asta?! Păi, pe 10 mai, în Cipru și 16 mai, în Germania, am participat la două competiții, în urma cărora testele făcute  au fost negative. Trei săptămâni mai târziu, adică, pe 4 iunie, am fost depistat pozitiv, cu o substanță care, din informațiile pe care le am, stă minim 4-5 luni în organism, odată că ai luat-o. Deocamdată, nu mă pot pronunța mai mult cu privire la acest subiect. Cert e că, dacă și testul B va ieși tot pozitiv, o să caut vinovații. E vorba de cariera mea, de faptul că visul meu de a merge la Olimpiadă s-a spulberat. Rezultatul testului B îl voi cere în afara țării, alături de testul ADN, de urină. Mi-am angajat avocații, care se vor ocupa de asta în mod expres. Astfel de proceduri durează mult și necesită costuri pe care le voi suporta. Oricum, cariera mea nu se termină aici, indiferent de ce se va întâmpla. Voi avea multe de spus în atletism. Sincer, nu aș lua niciodată mizerii, chiar dacă m-ar face campion mondial. Am învățat de mic să fiu corect. Sper însă că toți cu care am lucrat au fost corecți cu mine”, a spus el pentru Arena Vâlceană.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews