Zilele trecute, presa sportivă anunța că atletul Rareș Andrei Toader a fost exclus din lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

Aruncătorul fusese depistat pozitiv în urma unui control efectuat luna trecută, la Campionatele Internaționale de la Pitești.

Sportivul însuși susține că nu este vinovat și aduce ca argument faptul că a fost controlat de două ori în luna mai, de ambele dăți ieșind "curat". Rareș Toader așteaptă testul B cu speranța că i se va face dreptate.

"Sunt încă șocat, dar, totuși, mai am speranțe. Sunt câteva lucruri pe care nu le înțeleg însă în ceea ce privește rezultatul analizelor. De ce spun asta?! Păi, pe 10 mai, în Cipru și 16 mai, în Germania, am participat la două competiții, în urma cărora testele făcute  au fost negative. Trei săptămâni mai târziu, adică, pe 4 iunie, am fost depistat pozitiv, cu o substanță care, din informațiile pe care le am, stă minim 4-5 luni în organism, odată că ai luat-o. Deocamdată, nu mă pot pronunța mai mult cu privire la acest subiect. Cert e că, dacă și testul B va ieși tot pozitiv, o să caut vinovații. E vorba de cariera mea, de faptul că visul meu de a merge la Olimpiadă s-a spulberat. Rezultatul testului B îl voi cere în afara țării, alături de testul ADN, de urină. Mi-am angajat avocații, care se vor ocupa de asta în mod expres. Astfel de proceduri durează mult și necesită costuri pe care le voi suporta. Oricum, cariera mea nu se termină aici, indiferent de ce se va întâmpla. Voi avea multe de spus în atletism. Sincer, nu aș lua niciodată mizerii, chiar dacă m-ar face campion mondial. Am învățat de mic să fiu corect. Sper însă că toți cu care am lucrat au fost corecți cu mine”, a spus el pentru Arena Vâlceană.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews