ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Neagu a intrat în cursă pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, a anunțat jucătoarea pe Instagram.

Căpitanul echipei naționale a fost selectată de IHF pentru acest trofeu, alături de Anna Vyakhireva (Rusia / Rostov), Amandine Leynaud (Franța / Gyor), Stine Oftedal (Norvegia / Gyor) și Nze Minko (Franța / Siofok).

Propunerile au venit pe baza opțiunilor exprimate de experți, membri IHF și antrenori ai echipelor naționale, iar câștigătoarea va fi desemnată inclusiv pe baza voturilor exprimate de fani.
 
Cristina Neagu poate fi votată pe site-ul federației internationale la această adresă: http://www.ihf.info/en-us/mediacentre/voting/worldhandballplayers2018.aspx până la data de 15 martie.

„În această perioadă grea pentru mine am primit o veste excelentă! Așa cum vă spuneam, anul 2018 a fost unul foarte bun și se concretizează prin a cincea nominalizare consecutivă la titlul de cea mai bună jucatoare a lumii! Sunt mândră și onorată să am această șansă”, a scris Cristina Neagu.

În 2018, Cristina Neagu a ajuns cu echipa României până în semifinalele Campionatului European, a devenit golgheterul all-time al competiției. De asemenea, a fost cea mai bună marcatoare în Liga Campionilor și a terminat pe podium cu CSM București în turneul Final Four de la Budapesta. Față de celelalte patru contracandidate, Cristina a avut o influență mai mare în jocul echipelor României, respectiv CSM București. Leynaud, Oftedal, Nze Minko și Vyakhireva au obținut medalii, trofee mai debragă în baza unui joc colectiv.

La masculin, cei cinci jucători nominalizați pentru titlul de MVP sunt Sander Sagosen, Mikkel Hansen, Jim Gottfridsson, Rasmus Lauge și Vincent Gerard.

Cristina Neagu are deja în palmares trei titluri de cea mai bună handbalistă a anului, în 2010, 2015 și 2016.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews