Cristina Neagu a intrat în cursă pentru titlul de cea mai bună jucătoare a lumii, a anunțat jucătoarea pe Instagram.

Căpitanul echipei naționale a fost selectată de IHF pentru acest trofeu, alături de Anna Vyakhireva (Rusia / Rostov), Amandine Leynaud (Franța / Gyor), Stine Oftedal (Norvegia / Gyor) și Nze Minko (Franța / Siofok).

Propunerile au venit pe baza opțiunilor exprimate de experți, membri IHF și antrenori ai echipelor naționale, iar câștigătoarea va fi desemnată inclusiv pe baza voturilor exprimate de fani.
 
Cristina Neagu poate fi votată pe site-ul federației internationale la această adresă: http://www.ihf.info/en-us/mediacentre/voting/worldhandballplayers2018.aspx până la data de 15 martie.

„În această perioadă grea pentru mine am primit o veste excelentă! Așa cum vă spuneam, anul 2018 a fost unul foarte bun și se concretizează prin a cincea nominalizare consecutivă la titlul de cea mai bună jucatoare a lumii! Sunt mândră și onorată să am această șansă”, a scris Cristina Neagu.

În 2018, Cristina Neagu a ajuns cu echipa României până în semifinalele Campionatului European, a devenit golgheterul all-time al competiției. De asemenea, a fost cea mai bună marcatoare în Liga Campionilor și a terminat pe podium cu CSM București în turneul Final Four de la Budapesta. Față de celelalte patru contracandidate, Cristina a avut o influență mai mare în jocul echipelor României, respectiv CSM București. Leynaud, Oftedal, Nze Minko și Vyakhireva au obținut medalii, trofee mai debragă în baza unui joc colectiv.

La masculin, cei cinci jucători nominalizați pentru titlul de MVP sunt Sander Sagosen, Mikkel Hansen, Jim Gottfridsson, Rasmus Lauge și Vincent Gerard.

Cristina Neagu are deja în palmares trei titluri de cea mai bună handbalistă a anului, în 2010, 2015 și 2016.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews