Cristina Neagu a fost desemnată, pentru a patra oară în carieră, drept cea mai bună handbalistă a anului, informează Federația Internațională de specialitate.

În 2018, Cristina Neagu a fost cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor (110 goluri) și a devenit golghetera all-time a Campionatului European (237 goluri).

E patra oară când căpitanul României primește această distincție (după 2010, 2015 și 2016), un record pentru handbalul mondial. Anunțul vine de această dată într-un moment în care Cristina nu e pe teren, ci în sala de recuperare, unde muncește să revină pe teren după o operație de refacere a ligamentului încrucișat, accidentare suferită în decembrie, la Campionatul European de Handbal feminin.

În handbalul masculin, premiul i-a revenit danezului Mikkel Hansen, care-l egalează astfel pe Nikola Karabatic, cu trei distincții. În ianuarie 2018, Hansen a fost numit în echipa ideală a Campionatului European din Croația, ajutând Danemarca să se claseze pe patru, cu 43 de goluri, iar în mai s-a clasat pe trei în VELUX EHF FINAL4 cuParis Saint-Germain.

În cursa pentru cea mai bună handbalistă a anului 2018 au mai fost Anna Vyakhireva (RUS), Amandine Leynaud (FRA), Stine Oftedal (NOR) și Estelle Nze Minko (FRA), iar pentru cel mai jucător au concurat Sander Sagosen (NOR), Jim Gottfridsson (SWE), Rasmus Lauge Schmidt (DEN) și Vincent Gerard (FRA).

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews